• 28 SEP 16
    • 0

    Cum a ajuns un ginecolog roman in Advisory Board-ul ISUOG

    #ISUOG este Societatea Internationala de Ultrasunete ( #Ecografie ) in Obstetrica si Ginecologie.

    In urma cu 3 ani dr. Calomfirescu Marius Vicea a coordonat un studiu observational la nivel national cu medici acreditati #FetalMedicineFoundation (din Londra) in #Romania legat de screeningul ecografic si de #anomaliicromozomiale (in principal sindrom Down ) in primul trimestru de #sarcina, iar rezultatele le-a prezentat la congresul mondial de #medicinafetala din 2013. Era pentru prima data cand se facea un astfel de #studiu in Romania si a fost destul de dificil de realizat, fiindca la momentul respectiv erau acreditati doar 15 medici in Romania de catre #FMF si doar o parte dintre acestia au colaborat furnizand datele din activitatea lor.

    Un astfel de studiu ar putea fi facut periodic si pe un numar mult mai mare de cazuri de la mai multi medici, iar scopul ar fi de a vedea daca se mentine ridicat standardul de servicii de medicina materno-fetala in Romania in interesul pacientilor.

    A incercat sa insufle si generatiilor mai tinere pasiunea pentru medicina materno-fetala, dar mai ales sa ii faca pe mai tinerii colegi sa gandeasca “evidence based”.

    Pe baza CV-ului, a multor cursuri facute la Londra,  a parteneriatelor pe care a incercat sa le dezvolte cu ISUOG in Romania, dr. Marius Vicea Calomfirescu s-a remarcat si a fost contactat in momentul in care s-a creat acest Advisory Board propunandu-i-se sa faca parte din echipa.

    “Medicina fetala este activitatea mea principala, in peste 90% din activitate fac medicina fetala. Din activitatea mea au ajuns sa ma cunoasca cei din societatea internationala, sa vada ce stiu sa fac si sa aprecieze ca incerc sa promovez in Romania medicina fetala si sa ridic nivelul de ingrijiri furnizate pacientelor”, a precizat dr. Calomfirescu.

    “Exista un proiect al societatii internationale care ofera gratuit timp de doi ani calitatea de membru ISUOG medicilor rezidenti. Am reusit sa includ si Romania in acest proiect, in parteneriat cu Societatea Romana de Ecografie in Obstetrica si Ginecologie. Practic rezidentii din anii IV si V care doresc, pot sa aiba beneficiile unui membru ISUOG”, a declarat dr. Marius Vicea #Calomfirescu.

    Vestea buna este ca nu exista un numar limitat de rezidenti care pot aplica, dar restrictia e ca un rezident nu poate beneficia de acest statut gratuit mai mult de 2 ani. Prin aceasta initiativa un medic rezident roman are dreptul la tot ce are un membru ISUOG, respectiv: taxe reduse la cursuri, la congrese, acces online la toate resursele societatii, cum ar fi: cazuri video, prezentarile de la congresele internationale filmate, programe de educatie medicala continua, acces la toata arhiva electronica cu publicatiile revistei Ultrasound in Obstetrics and Gynecology ( #UOG ), ghidurile de practica si instruire in ecografia obstetricala si ginecologica etc.

    Leave a reply →