Cand apelezi la medicul supraspecializat in medicina materno-fetala?
Cand apelezi la medicul #supraspecializat in medicina materno-fetala?
Daca ai avut o #sarcina cu #anomalie sau ai pierdut o sarcina atunci informezi medicul obstetrician. Specialistul stie ca e o sarcina cu risc, are un plan pentru #sarcinacurisc si, cand considera oportun, poate sa te trimita la un medic cu supraspecializare in medicina materno-fetala. Aceasta supraspecializare nu e de prima linie!
Daca ai avut in antecedente o sarcina care s-a soldat cu nastere prematura nu trebuie sa te duci direct la ginecologul supraspecializat in #medicinafetala. Dar daca ai avut doua sarcini cu patologie clar ca exista o problema acolo si ar fi bine sa ai parte de o consiliere preconceptionala.
De retinut: Avantajul unei paciente care apeleaza la un #ginecolog cu supraspecializare in medicina materno-fetala este ca va fi scutita de un drum in plus in momentul in care sunt probleme! In plus, poate sta linistita ca acest medic care stie foarte bine si foarte multe, daca nu vede nimic in neregula, atunci chiar nu e nimic de facut. Asta tinand cont si de limitele actuale ale stiintei si tehnologiei.
Orice metoda diagnostica are limitele ei astfel incat cei mai specializati ochi cu cel mai performant aparat pot sa nu observe anumite defecte. Organele care evolueaza permanent, terminandu-si formarea dupa nastere, sunt obiectul principal al acestor limite.
Dr. Marius Vicea #Calomfirescu practica medicina materno-fetala doar in sistemul privat, fiind cautat de paciente pentru diagnostic si monitorizare, dar si pentru #manevreinvazive. Realizeaza screening de #anomalii ale sarcinii (cunoscute si ca morfologii de sarcina sau #3D/4D) atat in primul trimestru cat si pentru trimestrele 2 si 3. In plus, prin expertiza si experienta de ” #secondopinion “, reuseste sa clarifice situatiile problematice din sarcina curenta sau cand au fost probleme intr-o sarcina anterioara.
Leave a reply →